Arkitekturens bæredygtighed

Arkitekter skaber verdens ansigt udadtil. De kan også give vigtige impulser til at etablere en ny tankegang og til omhyggelig brug af naturressourcer. Men udfordringerne for bæredygtig arkitektur er store: Hvordan lykkes vi med at skabe en verden, der er værd at leve i for de næste generationer? Hvordan former vi den bæredygtige nye begyndelse? Hvordan lever vi op til vores fælles ansvar for klimaforandringerne? Lad os tage fat på nutidens udfordringer og arbejde sammen for at bidrage til en bæredygtig fremtid.

Ønsker du at bygge æstetisk og bæredygtigt på samme tid?

Det er ikke noget problem med RHEINZINK. Vores materiale er moderne og tilpasser sig diskret ind i omgivelserne, men kan også iscenesættes til at fange øjet - samtidig med at det forbliver naturligt, selvfølgelig. Ligesom hud har vores titaniumzink selvhelende egenskaber, hvilket gør det ekstremt holdbart og vedligeholdelsesfrit. Hvad kan RHEINZINK tilbyde med hensyn til bæredygtighed?

GENANVENDELSE

I princippet har RHEINZINK-produkter et evigt liv. Under renoveringsarbejde eller efter en bygnings brugsperiode kan de nemt indsamles og føres ind i genbrugsprocessen uden tidskrævende forberedelse. Læs her, hvordan dele af en 30 år gammel tagbeklædning i Finland fik et nyt liv i Sverige.

Læs rapporten her

NATURLIGT

Zink er et naturligt materiale, ligesom træ. Det er også meget værdifuldt og bæredygtigt set fra et klimavenligt synspunkt. Bygningselementer af zink har en levetid på op til 200 år.

CERTIFICERET

EPD miljøproduktdeklarationer, QUALITY ZINC, Cradle 2 Cradle, Leed, og  ISO-certificeringer - disse bekræfter, at vi og vores produkter behandler mennesker, natur og miljø ansvarligt.

Lær mere om vores certificeringer

HOLDBART OG UDEN VEDLIGEHOLDELSE

De seneste år er der opstået en ny trend i vores forbrugs- og smid ud samfund: Vi søger efter kvalitet og holdbarhed - værdier, som materialet zink opfylder 100 %.
Zink danner med tiden et matgrå beskyttelseslag, den såkaldte patina, som en del af den naturlige patineringsproces. Dette giver materialet varig beskyttelse mod vejrpåvirkning og korrosion.
Derudover kompenserer den naturligvis for eventuelle ridser og sikrer dermed, at materialet er fuldstændigt vedligeholdelsesfrit.

Når materialet RHEINZINK er monteret professionelt, er det ikke kun ekstremt holdbart, men holder næsten evigt - og er derfor meget omkostningseffektivt i hele sin livscyklus.

Made in Germany

Vores valseværk er beliggende i Datteln, Nordrhein-Westfalen. I over 50 år har vi produceret RHEINZINK produkter til facader, tagdækning og tagafvanding på dette sted. Fra smeltning, støbning, valsning til videre forarbejdning foregår produktionstrinene for vores premiumprodukter der. Kvalitet - produceret Tyskland

ET FANTASTISK CO2 AFTRYK

Vores EPD produktdeklarationer bekræfter de grønne nøgletal. Den fremragende miljøbalance er baseret på den lave CO2-påvirkning under produktionen samt den marginale energitilførsel under udvinding og forarbejdning. Energitilførslen til genanvendelse af RHEINZINK er kun omkring 5 % af det primære energiindhold. Det betyder, at der kan spares utrolige 95 % energi sammenlignet med nyproduktion.

Hvad enten du vælger zink for materialets udtryk, naturlighed eller dets alsidighed: vælger du et materiale af høj kvalitet, som kan genanvendes 100% - hvad enten det er til tag, facade eller tagafvanding. Gå med dine idéer - vi vil rådgive og støtte dig!  

Eksempler på bæredygtig arkitektur