Download BIM-data og visualiseringsformater

BIM står for Building Information Modelling (BygningsInformationsModellering). Begrebet dækker over en metode til optimeret planlægning, udførelse og styring af bygninger og andre konstruktioner ved hjælp af software. Det henviser til et netværksbaseret og transparent samarbejde mellem alle parter, der er involveret i konstruktionsprocessen. Ved hjælp af dette værktøj kan effektiviteten og planlægningspålideligheden forbedres, og samtidig udgør BIM en vigtig faktor i forhold til at skabe konkurrencedifferentiering og udvikle en konkurrencedygtig position. 

Værktøjet er baseret på en 3D digital model, som anvendes til dels at visualisere rumlige strukturer, komponenter og egenskaber hos alle bygningselementer, dels at styre disse under hele planlægningsperioden og levetiden for en bygning. Alle parter, som er involveret i projektet, har adgang til modellen og er derved til enhver tid i besiddelse af aktuelle informationer og et samlet overblik over projektet. I modsætning til 2D-planlægningsmetoden, hvor hver enkelt planlægningsfase udføres separat, sammenflettes disse ved brug af BIM-metoden. 

Vi tilbyder følgende softwareformater: BIM-formatet Revit (.rfa) og 7 formater til standard CAD- og renderingsoftware: .jpeg, .c4d, .mat, .skm, .xsh, .vismat, 

.3dm samt .ifc som et universelt format for BIM-programmer. Revit-data leveres på tysk og engelsk. 

 

Alle BIM-data, som kan downloades, findes her: www.polantis.de/rheinzink

I tilfælde af spørgsmål eller forslag bedes du kontakte afdelingen for anvendelsesteknik hos RHEINZINK: Ring til +49 2363 605490 eller send en e-mail til anwendungstechnik[at]rheinzink.de.