Zink som byggemateriale

Valget af et byggemateriale afhænger af mange forskellige faktorer såsom indvirkning på miljøet, optik, anvendelsesmuligheder og selvfølgelig også prisen. Vælg materialet titaniumzink og nyd godt af en lang række fordele!

Overblik over fordelene ved zink

ZINK ER NATURLIGT

Zink er et naturligt materiale på samme måde som træ og fra et miljømæssigt synspunkt er det yderst værdifuldt. Byggeelementer af zink har en levetid på op til 200 år. RHEINZINK, der har været anvendt på bygninger, kan genbruges 100%. Derfor har dette naturlige materiale været anvendt i arkitekturen i mange århundreder.

ZINK ER HOLDBART

I de seneste år har vi observeret en ny trend, der går imod vores brug-og-smid-væk-samfund med fokus på forbrug: Fokus på kvalitet og holdbarhed – værdier, som materialet zink opfylder 100 %. 

Med tiden danner zink under en naturlig proces et mat-gråt beskyttelseslag, den såkaldte patina. Dette lag beskytter materialet mod vejrpåvirkninger og korrosion.. 

Herudover udjævner patinaen eventuelle ridser og sørger dermed for, at materialet er helt og aldeles vedligeholdelsesfrit. Ved professionel montering er RHEINZINK ikke kun ekstremt holdbart men også næsten umuligt at ødelægge, og derfor er det et yderst økonomisk materiale på baggrund af den samlede levecyklus. 

ZINK ER SMUKT

En kombination af naturlige materialer såsom zink og træ giver dit hus et individuelt udtryk. Zink-overfladen har et metallisk udtryk, der virker ædelt – uanset om det er den klassiske variant CLASSIC walzblank eller de naturligt forpatinerede varianter prePATINA blaugrau eller schiefergrau. 

Dem, der godt kan lide farver, kan vælge imellem syv forskellige. Anvend zink til din bolig for at skabe optiske højdepunkter og give den et individuelt udtryk. 

Zink er alsidigt

Zink findes overalt i vores hverdag – i biler, medikamenter, cremer og tøj. Herudover anvendes zink ofte til tag, facader og tagafvanding, eftersom den er let at forme, og samtidig kan klare store belastninger. Zinken kan tilpasses både geometriske former og organisk svungne linjer, og dermed giver den et utal af designmuligheder.

Uanset, om du vælger zink på grund af udtrykket, naturligheden eller mulighederne: Du bestemmer dig i hvert fald for et materiale af bedste kvalitet, som kan genbruges, og som du kan anvende til både tag, facade og tagafvanding.