Et cirkulært materiale

Arkitekter former verdens ansigt udadtil. De har også en nøglerolle i at fremme en ny tankegang og en ansvarlig anvendelse af vores naturressourcer. Dog er udfordringerne for cirkulær arkitektur betydelige: Hvordan sikrer vi en fremtid, der er værd at leve i for kommende generationer? Hvordan skaber vi denne nye cirkulære start? Hvordan opfylder vi vores fælles forpligtelse over for klimaændringer? Lad os adressere nutidens udfordringer og samarbejde om at bidrage til en cirkulær fremtid.

Ønsker du at bygge æstetisk og moderne på samme tid?

Det er ikke noget problem med RHEINZINK. Vores materiale er moderne og tilpasser sig diskret ind i omgivelserne, men kan også iscenesættes til at fange øjet - samtidig med at det forbliver naturligt, selvfølgelig. Ligesom hud har vores titaniumzink selvhelende egenskaber, hvilket gør det ekstremt holdbart og vedligeholdelsesfrit.

GENANVENDELSE

I princippet har RHEINZINK-produkter et evigt liv. Under renoveringsarbejde eller efter en bygnings brugsperiode kan de nemt indsamles og føres ind i genbrugsprocessen uden tidskrævende forberedelse. Læs her, hvordan dele af en 30 år gammel tagbeklædning i Finland fik et nyt liv i Sverige.

Læs rapporten her

NATURLIGT

Zink er - ligesom træ - et naturligt materiale, og bygningselementer af zink har en levetid på op til 200 år.

CERTIFICERET

EPD miljøproduktdeklarationer, Cradle 2 Cradle, Leed, og  ISO-certificeringer - disse bekræfter, at vi og vores produkter behandler mennesker, natur og miljø ansvarligt.

Lær mere om vores certificeringer

HOLDBART OG UDEN VEDLIGEHOLDELSE

De seneste år er der opstået en ny trend i vores forbrugs- og smid ud samfund: Vi søger efter kvalitet og holdbarhed - værdier, som materialet zink opfylder 100 %.
Zink danner med tiden et matgrå beskyttelseslag, den såkaldte patina, som en del af den naturlige patineringsproces. Dette giver materialet varig beskyttelse mod vejrpåvirkning og korrosion.
Derudover kompenserer den naturligvis for eventuelle ridser og sikrer dermed, at materialet er fuldstændigt vedligeholdelsesfrit.

Når materialet RHEINZINK er monteret professionelt, er det ikke kun ekstremt holdbart, men holder næsten evigt - og er derfor meget omkostningseffektivt i hele sin livscyklus.

Made in Germany

Vores valseværk er beliggende i Datteln, Nordrhein-Westfalen. I over 50 år har vi produceret RHEINZINK produkter til facader, tagdækning og tagafvanding på dette sted. Fra smeltning, støbning, valsning til videre forarbejdning foregår produktionstrinene for vores premiumprodukter der. Kvalitet - produceret Tyskland

ET FANTASTISK CO2 AFTRYK

Vores EPD produktdeklarationer bekræfter nøgletal. Den fremragende miljøbalance er baseret på den lave CO2-påvirkning under produktionen samt den marginale energitilførsel under udvinding og forarbejdning. Energitilførslen til genanvendelse af RHEINZINK er kun omkring 5 % af det primære energiindhold. Det betyder, at der kan spares utrolige 95 % energi sammenlignet med nyproduktion.

Hvad enten du vælger zink for materialets udtryk, naturlighed eller dets alsidighed: vælger du et materiale af høj kvalitet, som kan genanvendes 100% - hvad enten det er til tag, facade eller tagafvanding. Gå med dine idéer - vi vil rådgive og støtte dig!  

Eksempler på arkitektur

Hotel Boat & Co, Holland, C2C certificeret

FOX Hovedkvarter, Holland, C2C certificeret

RAD Building University of Nottm., England, BREEAM certificeret

Edmonton Airport, Canada, Leed Silver certificeret

Laurance S. Rockefeller Preserve, USA, Leed Platinum

Williamson College of B. A., USA, Leed Gold certificeret

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en EPD (Miljøvaredeklaration)?

Det er en standardiseret metode til at levere informationer om energi- og ressourceforbruget, affaldsgenerering samt miljøpåvirkningerne fra produktionen, anvendelsen og bortskaffelsen af et byggemateriale. Grundlaget for en EPD er en såkaldt livscyklusvurdering - LCA (Life Cycle Assessment), hvor byggematerialets miljøegenskaber kortlægges i hele dens livsforløb – det vil i princippet sige fra vugge til grav.

Du kan finde flere informationer om RHEINZINKs EPD'er her:

Hvad er cradle to cradle?

Cradle to Cradle er et designkoncept, hvor produkter indgår i enten et biologisk eller teknisk kredsløb. Det vil sige, at produkterne er skabt til ikke at skabe affald, men ved endt levetid kan indgå i en ny livscyklus uden kvalitetstab. 

Et Cradle to Cradle produkt er skabt, så det ved endt levetid kan få sin oprindelige værdi tilbage og dermed kan anvendes til at skabe et nyt produkt, der er af en mindst lige så god kvalitet (upcycling) fremfor at blive anvendt på en anden, mindre værdifuld måde (downcycling) eller sågar må bortskaffes. Ved at stræbe efter at skabe dette tekniske og biologiske kredsløb undgås affaldsdannelse og belastning af miljøet. 

På baggrund af Cradle to Cradle konceptet er der udviklet en certificeringsstandard, som produkter kan certificeres efter. På den måde kan man dokumentere, at produktet løbende udvikles efter Cradle to Cradle principper og lever op til strenge miljø- og sundhedsmæssige krav. 

RHEINZINK har været certificeret i henhold til kriterierne ”Cradle to Cradle” siden 2009.

Læs mere om cradle to cradle her:

Hvad er fordelen ved at genanvende zink?

I princippet har RHEINZINK-produkter et evigt liv. RHEINZINK kan genanvendes 100%, uden at materialets kvalitet forringes. I praksis genanvendes over 95% af zink i byggeriet. Genanvendelse af zink kræver kun 5% af den energi, som forbruges i den oprindelige produktion af materialet. Der opnås derfor også en enorm energimæssig besparelse ved genanvendelse af zink. 

RHEINZINK består af mindst 30% genanvendt materiale, hvilket vil sige, at ca. 1 meter af en RHEINZINK-tagrende på 3 meter allerede er i gang med sit ”andet liv”. Desuden forringes materialets kvalitet ikke. Da en gammel tagrende kan omsmeltes direkte til et nyt RHEINZINK-produkt, er der tale om upcycling fremfor downcycling.

Hvad er zinkens carbon footprint?

Da zink har et lavt smeltepunkt i forhold til andre metaller, kræves der relativ lidt energi til at fremstille RHEINZINK titaniumzink ved sammenligning med andre metaller.