Et nyt liv til den historiske bygning "Kuskens hus"

Ved at opdatere et 140 år gammelt vognhus til det næste århundrede, re-designede Steven Fong Architect denne bygning i det sydlige Ontario, USA til at have et moderne udtryk i robuste materialer, godt hjulpet af overfladevarianten RHEINZINK GRANUM basalte.

Når historiske bygningsværker får nyt liv, opstår strukturer med unik karakter, som det tidligere vognhus i Summerhill-distriktet understreger.

I dag er ejendommen en et-værelses bolig i Saint Clair, Ontario. Byen ligger øst for St. Clair River, som udgør den internationale grænse mellem Ontario, Canada og Michigan.

Floden forbindes med Lake Huron mod nord og Lake St. Clair mod syd, hvor den slutter sig til Detroit River og til sidst Lake Erie. Bygningen fungerede oprindeligt som et vognhus for James Avon Smiths landejendom meget tæt på søen. Smith, som var arkitekt, ejede ikke blot bygningerne, men tegnede dem også.

En skræddersyet løsning var nødvendig

"Denne lille struktur er skræddersyet og ejeren kan nyde de velovervejede opbevaringsmuligheder og det åbne loftslignende rum, som på beundringsværdig vis er forvandlet til et hjem,” sagde arkitekt Steven Fong.

“Vores klients vision var at være i byen og stadig have fødderne plantet i naturen, og et afslappende, afsondret sted at kunne trække sig tilbage, adskilt fra byen - og alligevel midt i den. Fra begyndelsen har ønsket været at fremkalde en fantastisk vildmarkshytte med skøn bevoksning og blomster lige udenfor døren."

RHEINZINK - det perfekte materiale

"Vi ønskede en ikke-brændbar beklædning med lav vedligeholdelse, som let kunne tilpasse sig formen på bygningskroppen," opsummerede Fong. "Med RHEINZINK storruder var vi i stand til at nå disse mål, og samtidig drage fordel af den ekstra bonus, at materialet ville patinere og se bedre og bedre ud med tiden."

"Den evigt skiftende, unikke farve og karakter vil fortsætte med at udvikle sig gennem årtier," forklarede Richard Strickland, Regional salgschef i RHEINZINK USA. "Dette langtidsholdbare og vejrbestandige zinkmateriale er ideelt til robust tag- og facadebeklædning. Ved slutningen af tagets eller facadens levetid, er materialet stadig 100% genanvendeligt".

Moderne fortolkning af historisk æstetik

Metaltaget og facaderuderne blev monteret i et vandret, forskudt mønster, som mindede om strukturen på det tidligere murværk og sidebeklædningen af træ. Ud over den moderne fortolkning af den historiske æstetik, blev dele af den originale bygning og fundament bevaret. Den historiske strukturs omfattende renovering var nødvendig for at overholde Heritage Conservation Districts retningslinjer og de etablerede zonekrav, samt sikre sig mod udsættelser af byggeriet.

"Den formbare zinkbeklædning gjorde det muligt for os at twiste, dreje og forme beklædningen og med succes navigere mellem zonevedtægter og vores interesse i at skabe en læselig arkitektonisk form," beskrev Fong.

Fængslende elegance takket være RHEINZINK-GRANUM basalte

For at give boligen sit karakteristiske udtryk, valgte Fong overfladevarianten RHEINZINK-GRANUM basalte med en møkegrå, mat finish. "The house of four Gables" (Huset med de fire gavle) er et af de første projekter i Nordamerika med vores nye RHEINZINK-GRANUM materiale," sagde Richard Strickland.

"Basalte finishen giver et mørkegråt mat udseende, som passer godt sammen med projektets forskellige udvendige træsorter, klart og matteret glas samt øvrige byggematerialer." Fong tilføjede, at der - via  RHEINZINK-GRANUMs mørkegrå nuance; det plettede, tunge tømmer, hvid fyr; sapele mahogni rammer; og den lokale kalksten - skabes en oplevelse"

Fong sagde: "En nabo gav udtryk for påskønnelse af den stille tilstedeværelse af dette hus, der er placeret diskret i midten af ​​blokken. Han bemærkede, hvordan lyset ændrer tonerne i materialet på forskellige tider af dagen; og at denne foranderlighed gør den kompatibel med de naturlige omgivelser af træer og vegetation i området."

RHEINZINK storruder giver en livlig tekstur

Tag og facade blev beklædt med RHEINZINK storruder. Anvendelsen af ​​forskellige rudestørrelser og forskellige placeringer af bukkene giver planlæggeren en række muligheder for facadedesign. Storruderne lagt i forbandt med 1/3 spring, kendetegner det udvendige udtryk af den ekstraordinære privatbolig og skaber en livlig tekstur i skiftende lys- og vejrforhold.

Storude: Oversigt planering og udførelse

Monteringsmuligheder

Der er næppe nogen grænser for kreativ frihed. Det er op til planlæggeren at beslutte, om ruderne skal lægges forbandt med 1/2 spring, vildt forbandt eller forbandt med 1/3 eller 1/4 spring. En anden variant er at lægge dem krydsforbandt.

Montering

Monteringen af ​​storruderne på tag eller facade udføres nedefra og op. Monteringsretningen bestemmes af rudernes ønskede udseende, og kan være fra højre mod venstre eller fra venstre mod højre.

Fastgørelse

Fastgørelsen udføres indirekte til underkonstruktionen ved hjælp af testede RHEINZINK hafter. Her skelnes der mellem tre mulige underkonstruktioner: Træ, metal og en kombination af træ og metal.

Building board

Arkitekt:
Steven Fong Architect; Toronto

Designer:
Den Bosch + Finchley; Torontó

Entreprenør:
Novak Cladding Ltd; Mississauga, Ontario

Fotos:
Steven Fong & Scott Norsworthy

Tekniske data:
Tag:
56 m² RHEINZINK storruder i overfladevarianten RHEINZINK-GRANUM basalte.
Facade:
188 m² RHEINZINK storruder i overfladevarianten RHEINZINK-GRANUM basalte