Tradition – udviklingen af et stærkt mærke

 

Lad os rejse tilbage til starten af 1960erne. 

Industrivisionæren Herbert Grillo betragter en zinkplade, der lige er blevet produceret. Det er bare ikke længere tilstrækkeligt til at opfylde kvalitetskravene for produktionen af tagafvandingssystemer og -dækninger af bedste kvalitet.

Indtil nu havde pakkevalsemetoden været den gængse metode på markedet. Medarbejderne arbejdede hårdt hver eneste dag for at få mest muligt udbytte af maskinerne, men det var ikke nok. 

I det øjeblik indser Herbert Grillo behovet for en ny teknologi. 

 


1966:

I USA finder Herbert Grillo løsningen: Et smelte-, støbe- og valseanlæg. Han ved med det samme, at han står over for zinkvalseværkernes fremtid. 

Han er begejstret for ideen og går i gang med at finde nogle folk, der vil være med til at grundlægge et nyt firma. Til sidst får han Vereinigten Deutschen Metallwerke og Stolberger Zink AG til at medvirke som partnere ud over Grillo-Werke AG.

 

 

Ti år senere, i 1978, besluttede virksomhedsledelsen udelukkende at koncentrere sig om byggezink. 

Samtidig blev den industrielle produktion af færdigprodukter sat i gang. 

Det blev startskuddet til en systematisk udvikling af det stærke mærke RHEINZINK. 

 

Walzblankt byggezink udvikler først sin typiske, blågrå farve efter længere tids udsættelse for vind og vejr, men arkitekterne ytrede ønske om levering af materialet i en forpatineret udgave. 

For at efterkomme dette ønske udviklede RHEINZINK i 1988 en innovation, som stadig er enestående den dag i dag, og som er blevet virksomhedens kendetegn: Forpatineringsanlægget til walzblanke baner. 

I dette anlæg produceres alle forpatinerede produkter ved hjælp af en speciel bejdsningsmetode. Den naturlige overflade bibeholdes, og RHEINZINK anvender ingen former for kunstige belægninger eller lakeringer. 

I 2007 blev 2. generation af forpatineringsanlægget udviklet. 

Det nye anlæg muliggør en kontinuerligt arbejdende forpatineringslinje, der kan efterkomme den store efterspørgsel. 

 

Tilbage til 2019: Den over 50 år gamle vision har udviklet sig meget. 

I dag beskæftiger RHEINZINK over 670 medarbejdere verden over og har en omsætning på ca. € 350 millioner. På verdensplan er RHEINZINK aktiv i 39 lande gennem 14 datterselskaber, fem salgsvirksomheder og ti agenturer. 

Dengang som nu er RHEINZINK en del af Grillo-koncernen.