Zink er naturens eget materiale

Zink er et byggemateriale, som bliver brugt på byggeprojekter verden over. Zink har været populært siden begyndelsen af 1800-tallet, hvor de europæiske arkitekter fik øjnene op for zinkens formbarhed og holdbarhed. Dengang brugte man kun valset zink. I dag er der mange flere muligheder med forpatinerede og farvede zinkløsninger.

Zink er det 30. element i det periodiske system, hvor det har forkortelsen Zn. De største mængder zink findes i jordskorpen. Derfor bliver zinken udvundet i miner under jorden. De største forekomster af zink er i Europa, Australien, Canada, Peru og Kina.

Med de store forekomster af zink i naturen er det beregnet, at vi med de nuværende depoter af zink har nok til de næste 700 års byggeprojekter. I de beregninger er der endda ikke taget hensyn til det voksende genbrug af zink.

Genbrug af zink sætter en cirkulær dagsorden
I løbet af årene er vi blevet bedre og bedre til at genbruge zinken, så vi i dag genbruger 96% af al zink. I RHEINZINK er vi også meget bevidste om at bruge vores ressourcer med omtanke. Vi sammensætter vores produkter, så mindst 30% af vores materiale er genbrug. Det betyder, at 1 meter af en RHEINZINK tagrende på 3 meter allerede er i gang med sit andet liv, når den bliver sat op.

RHEINZINK har forarbejdet zinken, så det får en flottere farve i patineringen, er lettere at forme og mere brudsikker. Det har vi gjort ved at tilsætte små mængder af titanium og kobber til en Special High Grade zink.