Længe leve holdbarheden

Zink er et byggemateriale med over 200 år på bagen. Arkitekter gennem flere generationer har valgt at bygge med zink, fordi det er et naturmateriale, der patinerer flot og stort set ikke kræver vedligehold.  

Det er zinkens patinering, som giver den unikke holdbarhed. Hvor andre materialer bliver slidt af vind og vejr, så danner zinken et beskyttende lag i samspillet med naturens kræfter. Dæklaget beskytter zinken mod rust og andre skadelige miljøpåvirkninger, så zinken kan stå i flere generationer.  

Zinkens selvhelende egenskaber betyder, at materialet ikke kræver vedligehold. Derfor bliver zink også brugt til flere almene boliger, hvor holdbarhed spiller en stor rolle for projektets samlede økonomi. Et eksempel på det er Skovbrynet, som Fyns Almene Boligselskab er bygherre på. Her er der valgt zink på facaderne for at have en god totaløkonomi.  

Et andet eksempel er ungdomsboligerne på Aalborgs gamle godsbaneareal, hvor arkitekterne efter en længere udvælgelsesproces endte med at vælge zink, fordi det var let at formgive, havde en lang levetid og stort set ikke krævede vedligehold. 

Når RHEINZINK monteres professionelt, er det ekstremt holdbart og kan nærmest holde for evigt, og er derfor meget omkostningseffektivt i hele sin livscyklus.