Helt på toppen – bydelshus på toppen af en boligblok

Flere års renovering i Høje Kolstrup er nu kronet af et bydelshus, der er placeret på toppen af en boligblok. 

 

Omfattende renoveringsindsats
Nord for Aabenraa ligger boligbebyggelsen Høje Kolstrup. Fra 2005 er der gennemført flere renoveringsindsatser i området, som dels har forbedret boligblokkene, dels skabt en aktivitetszone i bydelen takket være en områdefornyelse. Der er også gennemført en social handlingsplan, som har øget trivslen og givet bebyggelsen et bedre omdømme.

Bydelshus på taget
I Høje Kolstrup er en boligblok blevet facaderenoveret, så den harmonerer i udtryk til andre blokke i bebyggelsen, der blev facaderenoveret tilbage i 2011. P+P arkitekter står, med bistand fra Arkitekttegnestuen Aabenraa, bag det overordnede arkitektoniske greb, som betyder, at den oprindelige beton- og teglfacade er erstattet af en ny zinkbeklædning, mens stueetagen har fået ny teglfacade, og altanernes værn er udskiftet med semitransparent glas.

Særlig opmærksomhed retter sig mod et nyt fælleshus, placeret på taget af boligblokken. P+P arkitekter har her udnyttet arealet på taget til at skabe store lyse lokaler, med facader af sorte aluminiumsplader og vinduespartier fra gulv til loft, under et stort zig-zag formet tag. Bydelshuset rummer også en åben tagterrasse og et uopvarmet væksthus, der kan bruges de dage, hvor det er for koldt og blæsende at sidde ude, og det hele blev taget i brug af beboerne i foråret 2016.

Zink, glas og tegl
Den nye facade af RHEINZINK-prePATINA blaugrau er udført af det RHEINZINK certificerede firma Porsholdt A/S. De har monteret de falsede baner ved hjælp af hafter fra RHEINZINK, ovenpå trapezplader med et skillelag af Air-z (strukturmåtte).

Martin Kargo er entrepriseleder hos Porsholdt A/S, og han påpeger betydningen af at være RHEINZINK certificeret:

”Vi arbejdede under et vist pres for at blive færdige til tiden, og i den forbindelse er det en stor fordel at være RHEINZINK certificeret. Mine folk skal have bestået den obligatoriske prøve, og det betyder, at jeg er i besiddelse af nogle af de dygtigste blikkenslagere, som altid er klar til at løfte enhver opgave og give sig fuldt ud.”

Nedrenovering

P+P arkitekter og Arkitekttegnestuen Aabenraa står også bag en såkaldt nedrenovering i Høje Kolstrup. Begrebet dækker over helt nye almene rækkehuse, der opføres ovenpå fundamentet af tre nedrevne boligblokke. Boligerne opføres i to forskudte etager og ventes at stå færdige i juli 2017.

 

Arkitekter: P+P arkitekter, Arkitekttegnestuen Aabenraa

Bygherre: Kolstrup Boligforening

Blikkenslager: Porsholdt A/S – RHEINZINK certificeret

Areal: Ca. 3.500 m2

Opført: 2016

Zink: 6 t RHEINZINk-prePATINA blaugrau