Garanti for kvalitet

RHEINZINK er ikke bare zink, og kvaliteten er heller ikke ligegyldig. Derfor tester vi vores produkter fra råmateriale til byggemateriale. Hver gang.

Grundlaget er i orden

Grundlaget for høj materialekvalitet begynder allerede, når råmaterialet til RHEINZINK smeltes i ovnene på vores fabrik i Tyskland. Det består af titanzink af høj kvalitet, som blandes med små mængder titanium og kobber. Når legeringen kommer ud af ovnen, tages en prøve af hver eneste produktion, som analyseres nøje på vores laboratorium, og alle prøver gemmes, under et individuelt nummer, så det altid er muligt at spore prøven og verificere kvaliteten af materialet. 

 

Test af træk og tryk 

Et er, at kvaliteten af selve råstofferne testes, noget andet er, at også smelteprocessen og de efterfølgende rolling- og strækprocesser er underlagt streng styring for at sikre en ensartet og konstant høj kvalitet i de mekaniske og metallurgiske egenskaber. Produkterne testes for trækstyrke, brudstyrke og smidighed ved foldning for at sikre, at der ikke opstår revner, samt for reducering af varmeudvidelse i det færdige byggemateriale.

 

Kvalitetsstemplet zink

Hele processen overholder alle gældende standarder og overvåges eksternt af TÜV Rheinland, som tester produktionen op til seks gange årligt for at sikre, at den lever op til de høje kvalitetskrav. Den er garanti for, at den kemiske sammensætning af RHEINZINK er korrekt, og for at de mekaniske og tek- niske egenskaber opretholdes. Endelig sikrer certificeringen, at RHEINZINKs produkter lever op til krav gennem ISO 14025.