Fra zink til RHEINZINK

Zink er et mineral, som udvindes i miner først og fremmest i Australien, Canada og Peru. Før zinken bliver til RHEINZINK, går den igennem en forarbejdningsproces, der styrker zinkens egenskaber, så den får en flottere farve, bliver lettere at forme og mere brudsikker.

Kun det reneste zink

På RHEINZINKs fabrik bliver kun det reneste zink anvendt. Det vil sige elektrolytisk finzink, der har en renhedsgrad på 99,995 %. Zinken bliver tilsat små mængder af titanium og kobber og danner sammen med finzinken RHEINZINKs unikke legering. Legeringen sikrer, at zinken får de egenskaber, der gør RHEINZINK til et stærkt byggemateriale.

Selve legeringen opstår ved en smelteproces i en induktionsovn ved 760 grader. Fra denne smelteproces dannes det såkaldte master-alloy. Disse mindre blokke på et par kilo indeholder den mængde zink, titan og kobber, som senere indgår i produktionsprocessen.

I smelteovnene smeltes finzinken med master-alloy blokkene. Sammensætningen af finzink og master-alloy blokke er en vigtig del af processen, da denne er garant for kvaliteten af slutproduktet. Legeringen skal indeholde præcis den samme mængde finzink, titan og kobber.

Når legeringen er klar og har en temperatur på mellem 500 og 550 grader, bliver det flydende materiale ført over til støbemaskinen. Her bliver den flydende zink formet til et bånd samtidig med, at den køler ned. Næste led er valseprocessen, hvor zinken bliver ført gennem fem valsepar. Hvert valsepar reducerer zinkens tykkelse med op til 50 %. Samtidig bliver materialet afkølet og smurt med en speciel emulsion. Processen med tryk og køling giver zinken dens særlige metallurgiske egenskaber, og sikrer materialets ensartethed. Under hele
processen holdes der øje med kvaliteten. Efter valsningen bliver zinken viklet om stålspoler som coils (zinkbånd) på 20 tons. Zinken er blevet til RHEIN ZINK . Klar til flere generationers vind og vejr.