Derfor skal du vælge zink som byggemateriale

Der er mange gode grunde til at vælge zink som byggemateriale – og dem vil vi gerne give videre til arkitekter. På den måde kan I nemlig rådgive jeres bygherrer på et oplyst og kvalificeret grundlag.

Her får du 4 gode grunde til at vælge zink:

 1. Zink er et tidløst materiale.
  Zink passer til både ældre og nutidig arkitektur. Det kan bruges til at skabe et high-tech udtryk med fuld fart på, eller lige så fint indgå i en lavmælt og klassisk arkitektonisk kontekst sammen med andre naturmaterialer som træ, tegl og skifer.
 2. Zink bliver smukkere med tiden.
  Zinkens særlige overfladeegenskaber gør, at det er et levende og foranderligt materiale, som i modsætning til andre materialer ikke falmer, men patinerer og bliver smukkere og smukkere med tiden. Zink kræver ingen overfladebehandling og er desuden selvhelende, hvilket vil sige, at ridser heler op af sig selv, hvorefter farven genopstår som før.
 3. Lang levetid og ingen vedligeholdelse.
  Bygherrer er forpligtede til at tænke på økonomien, og her er zink et fornuftigt valg, fordi materialet har god totaløkonomi. Med lang levetid og intet vedligeholdelsesbehov, behøver bygherren ikke at bruge tid og penge på at vedligeholde sit tag i løbet af de op til 75-100 år en zinkbeklædning holder. Det betyder, at zink er et godt alternativ til træ og andre materialer.
 4. Zink er et naturmateriale.
  Det har et lavt smeltepunkt, og det betyder, at der ikke bruges ret meget energi på at producere zinkmaterialer. Efter endt levetid kan det genanvendes 100%. Vores EPD-deklaration og Cradle-to-Cradle-certificering er samtidig gode argumenter for at zink bliver dit materialevalg.